2012 Supertoertocht

26e Supertoertocht 2012 (alleen voor NMC leden)

sttbochten

Voor Leden van de NMC is de rit dit jaar gratis, als je inlogt op de site dan kun je de rit downloaden. Heb je nog geen login registreer je dan snel.
De Supertoertocht 2012 is vanaf nu beschikbaar bij de routebeschrijving downloads, hiervoor moet je dus wel inloggen.

Tijdens het Pinksterweekend is de STT 2012 door 6 leden van de NMC gereden en het is een fantastisch mooie tocht geworden. Mooie afwisselende wegen met lange snelle bochten en korte en haarspeldbochten. om te genieten van de natuur en eventueel bezienswaardigheden onderweg te bekijken zal je snel minimaal 4 dagen voor deze tocht uit moeten trekken. Hij is goed te rijden in 3 dagen, maar dan is het intensief sturen en zijn de dagen op de motor lang.

wissembourgDit jaar gaat de STT richting het Schwarzwald, in een mooi langgerekte lus rijden we via een stukje Autobahn naar de Eifel waar we de snelweg verlaten en direct mooie bochten worden aangesneden. Langzaam maar zeker wordt er verder zuidwaarts gereden waarbij ook een klein stukje Frankrijk wordt aangedaan.

burmManderscheidOnderweg komen we mooi burchten tegen en fantastische bochten. Op de terugweg, voordat we het laatste stukje weer over de snelweg gaan, komen we ook nog langs de N├╝rnburgring.

De totale afstand is ca. 1375 km, er wordt op de heen en terug reis ongeveer 175 km over de Autobahn gereden om binnen ca. 2,5 uur van Neede naar de eerste bochten te rijden.

stt2012google

De NMC Super toertocht is niet meer aangemeldt op de KNMV toerkalender 2012.

De supertoertocht doelgroep, de supertoerders, zijn doorgaans allemaal voorzien van GPS toestellen,
het aanbod van mooie route's voor GPS toestellen op internet is ruimschoots aanwezig, a.g.v. deze positieve ontwikkeling is de NMC Supertoertocht overbodig geworden.

De toercommissie heeft besloten het evenement alleen beschikbaar te maken voor leden en donateurs van de N.M.C.

NMC Supertoertocht alleen beschikbaar op GPS
De NMC supertoertocht heeft 25 jaar lang een prachtige (papieren)route beschrijving geboden voor een onbezorgde toerrit.

Na de opkomst van GPS toestellen is de vraag naar papieren route beschrijvingen drastisch terug gelopen.
De kosten en energie voor het verkrijgen van een papieren route staan niet meer in verhouding tot de vraag naar papieren route's.

De toercommissie heeft besloten de route beschrijving  alleen beschikbaar te maken voor GPS.